Nations of the Earth

Fórum alapú gazdaságstratégiai játék
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Share | 
 

 Gyakran Ismétlődő Kérdések (Gy.I.K)

Go down 
SzerzőÜzenet
Machoni
Ország vezető
Ország vezető


Hozzászólások száma : 249
Join date : 2010. Dec. 21.

TémanyitásTárgy: Gyakran Ismétlődő Kérdések (Gy.I.K)   Kedd Dec. 21 2010, 22:37

Gondoltam létrehozok egy ilyen topikot. Gy.I.K., vagyis gyakran ismétlődő kérdések. Itt szeretnék segíteni nektek, megkönnyítve az országok irányítását, illetve saját munkámat is.
Lássuk tehát a gyakori kérdéseket és azok válaszait.

Ezzel a játékkal bárki játszhat?
Igen, bárki játszhat aki érdeklődik az ilyen stílusú játékok iránt vagy ki szeretné próbálni.

Ha beírtam az ország igénylése topikba az igényelt országot, rögtön meg is kapom?
Rögtön nem kapod meg, előtte írnod kell egy pályázatot, amibe leírod terveidet, ennek módját megtalálod a játék kezdése topikban

Megkaptam az országot, most mit csináljak, hogyan tovább?
Először mutatkozz be, ezután hozz létre egy nemzeti újságot, illetve egy követséget a megfelelő fórumrészben.

Mire szolgál az újság, miért kell?
Újságot minden körben kötelező legalább egyszer írni. Bele kell írnod az aktuális intézkedéseket, amit véghezvittél országodban.

Mit lehet ezután csinálni?
A legtöbb ország tagja valamilyen szervezetnek, ilyen szervezet például az ENSZ. Itt minden körben van pár téma, amit a nemzetek megtárgyalnak, itt minden ország elmondhatja véleményét, persze a megfelelő hivatalos nyelvezettel. Az oda nem illő hozzászólásokat azonnal töröljük. Ez a játék egyik legfontosabb szervezete, itt születnek a legfontosabb döntések. Itt nyújthatnak be az országok javaslatokat, amit a BT szavaz meg vagy utasít el.

Hogy lehet javaslatokat tenni, mi ennek a feltétele?
Javaslatokat tenni bármelyik ország tehet, ehhez az kell, hogy legalább 3 ENSZ tagállam támogassa a javaslatot, ezután a javaslat az ENSZ BT-be kerül, ahol a BT-tagok megtárgyalják, itt születik a döntés. Ez a döntés kötelező érvényű, tehát teljesíteni kell, a megtagadás jogi következményekkel, illetve súlyosabb esetben az ENSZ-ből való kizárással is járhat.

Mi ez az ENSZ BT, kik a tagjai, én is lehetek tag?
Az ENSZ BT egy biztonsági tanács, a békét és biztonságot érintő ügyekben határozatokat hoz. Tagjait 2 évre választja az ENSZ Közgyűlés, összesen 3 tagja van, akik nem lehetnek egyszerre NB tagok.

Mi az az NB?
Nemzetközi Bíróság, ez az elsődleges bírói szervezet, ez hozza a legfontosabb döntéseket, amelyek mindenki számára kötelező érvényűek.

Itt is bárki lehet tag?
Igen, szintén 3 tagból áll ez a szerv és tagjait 4 évre választja az ENSZ Közgyűlés.

Értem, és a szövetségeken túl is van élet?
Természetesen. A világra nézve a legfontosabb döntések itt születnek, de a játék még sok lehetőségben bővelkedik.

A többi országgal hogy vehetem fel a kapcsolatot?
Minden országnak van nagykövetsége, itt felveheted velük a kapcsolatot, írhatsz nekik, de privát úton, privát üzenetben is létesíthetsz kapcsolatot velük.

Szeretnék kapcsolatba lépni egy országgal, de nem találom a nagykövetségét és a fórumon se láttam. Hogy lehet ez, mit lehet tenni?
Valószínűleg azt az országot még nem kérte ki senki. Az ilyen országokkal a privát fórumrészedben a Kapcsolatok NJK nemzetekkel topikban veheted fel a kapcsolatot. Ezeket a nemzeteket a játék vezetője irányítja.

Megkaptam az országot és elvileg vele a büdzsét is, de nem találom, hol lehet ezt letölteni?
A büdzsét a büdzsé topikban lehet letölteni, minden körben megkapod az aktuálisat. Ez egy excel táblázat, amiben az országod legfontosabb adatait találhatod.

Ezt a táblázatot minden kör végén vissza kell küldenem?
Nem, a táblázat csak egy segítség neked, hogy lásd, hogy áll az országod.

Akkor ebbe nem is kell semmit írnom?
A büdzsébe csak a zöld mezőkbe írj, így láthatod a készletek résznél, hogy az aktuális körben mennyi nyersanyagot fogyaszt az általad véghezvitt, fejlesztés, építkezés, stb… Illetve láthatod, miből mennyi lesz a következő körben. Ez az érték csak hozzávetőleges, a pontos értéket a játék vezetője állítja be.

Látom, hogy egy csomó helyen pirossal van írva épület, technológiák és egyebek. Ezek miért vannak?
Ezek még nem elérhető dolgok. Először ki kell fejlesztened. Főleg technológiai fejlesztéseket kell véghezvinned. Ahhoz hogy elérhető legyen egy technológia, több követelmények is meg kell felelned, ezek fel vannak tüntetve.

Elérhető a vízerőmű technológia, de még mindig piros az épületeknél a vízerőmű. Miért van ez?
Valószínűleg még nincs kifejlesztve. Ahhoz, hogy tudj építeni, nem elég, hogy elérhető legyen a technológia, ki is kell fejleszteni azt. Azt hogy mi van már kifejlesztve oldalt láthatod.
(Fontos még, hogy ha egy technológia kifejlesztéséhez például szükség van 4-es szintű szárazföldi haderőhöz és neked csak 3-mas van, te felfejleszted ezt egy szinttel, tehát már elérhető a technológia elvileg. Gyakorlatilag ez nem így van, mivel a szárazföldi haderő felfejlesztése csak a kör végére készül el, így csak a következő körben lehet kifejleszteni a kiválasztott technológiát. A technológia kifejlesztése még egy kör és csak az azutáni körben használható fel a technológia hatása.)

(A topik szerkesztés alatt van!)
Vissza az elejére Go down
 
Gyakran Ismétlődő Kérdések (Gy.I.K)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» [Küldetés] Ismétlődő idő

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nations of the Earth :: Általános :: Játék ismertető, szabályok, közlemények-
Ugrás: