Nations of the Earth

Fórum alapú gazdaságstratégiai játék
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  Belépés  

Share | 
 

  Technológiák

Go down 
SzerzőÜzenet
Machoni
Ország vezető
Ország vezető


Hozzászólások száma : 249
Join date : 2010. Dec. 21.

TémanyitásTárgy: Technológiák   Kedd Dec. 21 2010, 22:30

Technológiák

Minden technológiai fejlesztéshez szükség van kutatási pontra, ezt a kutatási pontot a Kutató intézet illetve labor termeli.
A költségvetésben a technológiák vagy fekete,vagy piros színűek, a pirosakat még nem tudod kifejleszteni, mivel nincsenek meg a feltételei.. Leírom a nagyszabású fejlesztések menetét

1.MIRV-rendszer
A MIRV jelentése „önállóan célra irányítható robbanófej”, ami azt jelenti, hogy egy rakéta több robbanófejet képes hordozni és több célpontra képes azokat eljuttatni, tehát hatékonysága sokkal nagyobb mint egy átlagos rakétáé. Kifejlesztéséhez szükséges, hogy az ország rendelkezzen interkontinentális ballisztikus rakétarendszerrel illetve legalább egy rakétasilóval. A MIRV csökkenti az ellenrakéta-rendszerek hatékonyságát. Miközben egy MIRV-elt rakéta akár egy tucatnyi robbanófejet is hordozhat, az ellenrakétában csak egyetlenegy robbanófej található. Katonai és gazdasági szempontból is tehát a MIRV meggyengíti a ballisztikus rakéták elleni rendszereket, mivel egy MIRV elleni hatékony védekezéshez minden egyes támadó rakétához számos ellenrakétát kell rendelni. A robbanófejek mellett továbbá egy MIRV-elt rakéta csalifejeket is hordozhat, ezáltal tovább csökkenti annak az esélyét, hogy egy ellenrakéta egy robbanófejet fogjon el. Az ellenrakéta-rendszerek hatékonyságának csökkenése csak a MIRV robbanófejek szétválasztását megelőző fázisra igaz - ugyanakkor sokkal nehezebb és drágább egy rakétát az emelkedő fázisban elfogó rendszert építeni és üzemeltetni.

2. Űrtechnológiai fejlesztések

Ennek több része van, először is első pontban egy űrközpontot kell kifejleszteni, ha ezzel megvagyunk lehetőségünk van űrhajót építeni és űrszondákat küldeni a Holdra és a Marsra. Az űrhajók kilövésének ára van. Egy űrhajó fellövésének ára:
65000 NED
370 érc
500 olaj
730 luxus
Az úrhajó fellövésének hatásai:
+15 morál

Lehetőségünk van kereskedelmi illetve kémműholdat is fellőni az űrbe, amennyiben rendelkezünk Űrközponttal. A műholdak fellövésének szintén ára van, ami a következő:
42000 NED
150 érc
230 olaj
345 luxus
A kémműhold fellövéseinek hatásai:
-a titkosszolgálati akciók hatékonyabban fognak működni, az akciók sikerességének valószínűsége megnövekszik
Kereskedelmi műhold fellövésének hatásai:
-A NED-termelés illetve luxustermelés megnövekszik

A kilövésekhez minimum 40-es hig-tech és űrtechnológiai szint szükséges. Minél magasabbak ezek a szintek, annál valószínűbb, hogy az aktuális fellövés sikeres lesz. Előfodulhat sajnos, hogy a műhold, legrosszabb esetben űrhajó kilövése közben valami hiba történik. A hiba történhet még a fellövés előtt a foldön, de akár a levegőben is, ahol könnyen megsemmisülhet a szerkezet egy végzetes hiba folytán.

Következő az Űrközpont fejlesztés 1. szint, amely során lehetőségünk van egy űrállomás létrehozására. Az űrállomásnak ára van, ami 200000 NED. Az űrállomás előnye, hogy a műholdakat és szondákat nem szükséges a Földről fellőni, hanem az űrállomásról is elvégezhető ez a tevékenység, amely sokkal költségtakarékosabb. A költség az egy huszadára csökken.

Az ez utáni fejlesztés az Űrközpont fejlesztés 2. szint, amely során már embereket küldhetünk a Marsra illetve a Holdra. Ekkorra már elegendő információval, tudással rendelkezik az ország egy ilyen tevékenység lebonyolításához.

Egyéb tudnivalók:
Technológiai fejlesztéseknél néznünk kell az országunk IRL adottságait, tehát például, egy olyan országban ahol alig van víz, nem tudunk létrehozni vízerőműt bármennyire is szeretnénk. Mindenki figyeljen oda mit és hogyan fejleszt.
Vissza az elejére Go down
 
Technológiák
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Technológia és találmányok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nations of the Earth :: Általános :: Játék ismertető, szabályok, közlemények-
Ugrás: